Odłącz się od serwera i wróć na ekran. Inni użytkownicy widzą Twoją opcjonalną wiadomość zakończenia we wszystkich kanałach, w których byłeś.
Kiedy go używać
Użyj go, gdy skończysz rozmawiać i chcesz opuścić każdy kanał naraz. Aby zostawić tylko jeden kanał i pozostać podłączony, użyj /part zamiast.
Składnia
/quit [message]
Parametry
message - Opcjonalna wiadomość pożegnalna pokazywana innym użytkownikom.
Jak to działa
Jesteś odłączony od serwera i zwrócony do ekranu połączenia. Wszystkie Twoje członkostwo w kanale kończy się, a inni użytkownicy widzą zgłoszenie rezygnacji z opcjonalną wiadomością. Sesja jest w pełni zakończona - aby ponownie dołączyć, musisz ponownie połączyć się z ekranu połączenia.
W każdym kanale, w którym byłeś, inni członkowie widzą linię, którą zostawiłeś, z wiadomością w nawiasach po niej. Jeśli nie przekażesz wiadomości, zostanie zastosowana domyślna przyczyna. Aplikacja nie łączy się ponownie z Tobą ani nie przyłącza do Twoich kanałów samodzielnie po zakończeniu pracy.
Zasady i ograniczenia
- Każdy może go użyć. Nie jest potrzebny status kanału ani serwera.
- Wiadomość dłuższa niż 200 znaków jest wycinana do 200
- Wiadomość jest wyświetlana w kanałach, nie w prywatnych rozmowach
Przykłady
/quit /quit Goodnight everyone!