Po odłączeniu, wiadomość zakończenia jest pokazywana innym użytkownikom. Możesz dostosować tę wiadomość.
Ustawienie wiadomości Zakończ
Użyj
/quit Your message here
aby rozłączyć się z własną wiadomością. Nie ma domyślnej wartości do ustawienia: wyjście bez wiadomości używa tej poniżej.
Domyślne
Jeśli nie jest ustawiona żadna niestandardowa wiadomość, domyślną wiadomością jest "Leaving".
Przykłady
/quit /quit Goodbye! /quit Back after lunch
Pierwszy przykład kończy się domyślną wiadomością. Inni pokazują twój własny tekst ludziom w twoich kanałach.
Inne sposoby opuszczenia
- Menu plików, Rozłącz: okno dialogowe wymaga potwierdzenia. To zawsze używa domyślnej wiadomości.
- Jeśli zamiast tego zamkniesz kartę przeglądarki, zostanie użyta domyślna wiadomość.
Co się dzieje, kiedy odchodzisz?
- Opuszczasz każdy kanał.
- Każdy z tych kanałów pokazuje twój wyjazd z wiadomością o odejściu.
- Twoja przeglądarka wraca do ekranu połączenia.
Zasady i ograniczenia
- Tylko pierwsze znaki 200 wiadomości są pokazywane innym.
- Wiadomość jest używana raz. Następnym razem, gdy zrezygnujesz, wpisz to jeszcze raz lub otrzymasz domyślne.